Mirakel och helgmys

Studiecirkeln jag började med i veckan bygger på Mia Törnbloms bok självkänsla nu, eller rättare sagt vi läser den under veckan sen diskuterar vi delar av det när vi träffas. Jag har inte läst henne tidigare, vilket varit ett medvetet val till stor del. När jag sett henne på TV och i tidningar har jag känt att det blir så "amerikaniserat" och smått överdrivet allting. Askungesagan, som börjar med en utslagen människa som tar sig upp i samhället och blir fantastisk framgångsrik. Jag har lite svårt för människor som förenklar saker, och slår folk i skallen med allmängiltig kunskap som man är "dum" om man inte begriper att ta till sig. Det brukar ploppa upp profeter mellan varven, som alla har receptet på framgång.

Måste erkänna att boken hittills känns bättre än jag trodde, så det finns hopp ;) Jag behåller min skepticism en stund till, men tänker i varje fall plocka russinen ur kakan och ta till mig det jag tycker är vettigt. Hon har en del "rätt", det måste jag tillstå. Att ha själva träffarna och diskutera innehållet i boken är i vilket fall höjdpunkterna i det hela, det är där jag tror att vi kommer att växa. Det är min övertygelse, att i mötet med varandra kan vi se det vissa väljer att kalla mirakel. När vi väljer att verkligen mötas, att se varann i ögonen och inte bygga murar eller spela spel - då händer det saker med oss människor! Det är vad jag hoppas kommer att ske.. små mirakel varje vecka ;)

Helgen har varit relativt lugn. Vi har ätit en massa gott... jag har tränat både lördag å idag söndag och tagit långprom med lillgumman. Igår hyrde vi ett par filmer, kungens alla män (Sean Penn är ju bara bäst!!!?) och Exit (nja, sådär). Men det känns att veckan varit lång, för när jag sätter mig i soffan så är inte sömnen långt borta. Varit iväg idag och köpt lite lökar och frön att plantera i rabatten, och gräsfrön för att fixa om lite på uteplatsen. Men det är för kallt för att vara ute och hålla på i jorden nu, lite trist. Vill få fint därute i sommar! :)

Ha det gott och *kram* :)

1 kommentar

Möten & bortdomnad....

Sover så dåligt nu (inte ovanligt) att jag tror jag blir tokig snart. Inget fungerar när man inte får sömn, minst av allt hjärnan... =(

Självkänsla-kursen (egentligen en cirkel) verkar kunna bli något bra. Jag hoppas på ett lyft och att den tillför något nytt. När jag åkte från den igår kväll betedde sig bilen lite märkligt igen, men i dag har den gått klockrent. Skumma bilar det där, ford :D Ska byta stift, spridare, bensin- o luftfilter på den när jag får lön nästa gång (läs studielån och sjukersättning).

På tal om sjukersättning så var jag på möte idag med FK, som ville göra en utredning om jag kan klara mer än en halvtid. Men utredaren insåg att det i nuläget inte är realistiskt att tro att jag kommer klara mer än det jag redan gör. Som det är nu räcker det mer än väl med halvtid, träningen blir lidande i stor utsträckning för att orken inte riktigt vill infinna sig. Sömnen är som den är, och sista dagarna har ett otrevligt fenomen som jag sällan får mer än när det är "för mycket". Halva ansiktet domnar bort, och det liksom kryper under huden. Skumt. Men det är väl nåt som "stryps av" i nacktrakten. Hur som helst, det är riktigt obehagligt.

Hade möte på skolan oxå idag, med programansvarige för utbildningen, inför nästa års valbara kurser. Jag ska läsa ett år (20 poäng) alkohol och drogmissbruk. Egentligen hade jag kunna tillgodogöra mig 15 poäng som jag har i fristående kurser, och läsa en 5 poängare till så hade jag terminen klar så att säga - men jag tycker det ger mer att ha en ordentlig inriktning på utbildningen. Blir nog... bra =)

Over and... kram
0 kommentarer

Självkänsla och helglängtan

Längtar till helgen! Känns som jag redan gjort min vecka.. all värk sen helgens tripp gör sitt till och med sömnbrist och praktiserande med tillhörande intryck. För visst väcker det tankar att träffa många människor med olika erfarenheter och problem. Det jag kan känna vara svårt för egen räkning är att inte ta på mig "fixarhatten" och försöka lösa deras problem, utan faktiskt finna människans egen kraft till att lösa sina problem själv. För så är det ju, man kan aldrig lösa någon annans problem - men däremot lära sig vara ett verktyg och stöd i den processen. Spännande arbete!

På tal om kraft och inre styrka så ska jag börja en kurs ikväll som handlar om att stärka sin självkänsla. Ska bli kul! Känner att jag behöver lite positiva intryck och ny kraft i tillvaron. Hoppas kursen är lika bra som jag tror :)

Nej, lite kaffe innan det är dags att åka iväg.... om forden går idag, igår hackade den o betedde sig allmänt märkligt, min sambo tror det har med tändstiften eller nåt att göra. Men med vår vanliga otur vad det gäller bilar så rasar väl snart hela motorn! *asg* Vilken jä**a tur man är utrustad med humor! :D

Ha re kanin o *kramen*

1 kommentar