Onsdag 28 februari....

Tog bussen till skolan i morse, och jag fick angenämt sällskap av vännen Ninni *roligt*
Först ut av dagens tre föreläsare var en forskare från ALI, intressant. Efter honom höll en kvinnlig vd föredrag om företaghälsovård, vilket var ännu intressantare. Det är givande att folk från "riktiga livet" kommer in och berättar hur det funkar där ute i verkligheten, annars blir det lätt lite skyddat inom universitetets väggar. Rätt matt i pannan (för att inte tala om axeln som ville ramla av mig alternativt värka sönder redan vid morgonfikat) vid 15 tog siste forskaren vid och berättade om Disability Management. Han lyckades trots den sena timmen hålla oss vid liv till halv fem då han satte punkt för dagen :)

Sprang ner på stan, in på akademibokhandeln och köpte två böcker, varav en var en kursbok, och sen snabbt till bussen. Hade turen att träffa på min vän Mona som också var på väg hem, så det var gott sällskap hem också *ler*

Något som inte är lika roligt är att jag börjar bli mer och mer osäker på om jag verkligen orkar hela vägen med utbildningen. Ju mer invecklat det blir desto jobbigare har jag att koncentrera mig och behålla fokus. Förut har jag kunnat ta värktabletter och på så sätt klara av värken, men nu har jag sen snart ett år varit helt utan och kommer inte äta dom igen heller pga jag fick otäcka biverkningar sista tiden jag åt dom (dberoendeframkallande å det grövsta, jag anser att det är knark med tramadol - och att det borde vara narkotikaklassat för länge sen.. ). På sin höjd alvedon äter jag nu, men de gör ingen skillnad på smärtan alls. Ja.. inte vet jag. Jag är tjurig, och tycker om att lära mig nytt, men är det verkligen värt det? kommer jag att kunna tillgodogöra mig studierna på ett sånt sätt att jag kan göra något av dom sen, eller... just nu vet jag varken in eller ut.

Nu blir det lite rörelse för att få igång axeln, var inte nån höjdare att sitta här i af.. .=/

"Den som saknar kunskap saknar den sällan"
1 kommentar

Tisdag 27/2

Igår var det så segt att komma in här i bloggen att jag gav upp till slut... Grejerna ska funka, fort!
Har inget, eller i alla fall begränsat, tålamod med datorer ;)

Igår var det rätt lugnt annars, var och storhandlade med sambon så nu är skåpen fyllda i alla fall. Tränade lite lugnt, med få armövningar pga värk. 30 min workout, 25 cykel och 100 extra situps. Att jag är så jobbigt dryg att jag skriver detta varje dag är av den enkla anledningen att JAG (jag, mitt och mina *haha*) ska lätt kunna kolla om det går framåt eller bakåt med träningen *s* Bra att veta när jag är i kontakt med läkare o sjukgymnaster också...

Idag har jag tillbringat större delen av dagen på skolan. Uppstart på metodik 2an, livet leker när man får läsa teori och metod! ;) Började lite lugnt 9 idag, och skulle gått till 17, men en föreläsare var sjuk så vi slutade redan halv tre... skönt må jag säga, för då var jag helt väck i skallen. Superdåliga stolar i den salen, värdelöst. Tjejen jag ska jobba ihop med under denna kurs (och tillika min väninna) är gravid såg inte ut att vara alltför nöjd med dom heller, stackarn hade en cm till godo för att få plats med magen fram till bordet. Föreläsningarna idag var okej, men jag ser lite mer fram emot i morgon och torsdag.
Då är det gästföreläsare som dyker upp, bl a en samtalspedagog på torsdag,  och en forskare från Arbetslivsinstitutet besöker oss i morgon och pratar om friskfaktorer i arbetslivet. Det blir kul!

Nåt annat kul är att min utbildning idag fick omdöme från högskoleverket, som granskar landets univeristet och högskolors utbildningars rätt att examinera. Och det gick finfint, så mittuniversitetet kan förhoppningsvis en vacker dag ge min kandidatexamen :)

Nu blir det träning (himla lugn idag, nacken inte kul) och sen tvkväll. Det okända, Dr house och Shark - allt på samma kväll ;) Om jag orkar hålla mig vaken så länge... börjar tidigare i morgon också *gäsp*


Ta hand om varandra!

0 kommentarer

Söndag 25/2


Jag har inte varit på skrivar-humör sita dagarna, haft en axel som inte varit så sugen på det heller. Försöker trappa ner på medicinen, och med den vanliga följden - mer värk. Nog om det, orkar inte tråka ut varken dig eller mig om dessa aptråkiga mediciner.

I fredags fyllde sambons systerson Max 5 år, så vi var på tårtkalas så klart :) Han fick en knallgrön radiostyrd bil, och det uppskattades. Han är tokig i bilar (och superduktig på bilmärken!), så det är ganska enkelt att hitta presenter åt honom. När vi var på barnens hus hittade jag ett puzzel jag inte kunde låta bli att köpa till mig själv (jag och barnens hus = hopplöst). Visst är det lite roligt motiv? =)


Puzzel


Så det började jag lägga på fredagkväll *skrattar* Men blev ganska snabbt varse om att det inte är en hit att sitta och pussla med en paj nacke.

Lördagen spenderade jag med min väninna Ninni på stan, vi shoppaliserade lite och tog en fika. Jag hittade en brun kofta modell lite längre med knyt och ett gäng sportsockar. En present till sambon hittade jag också, inte ovanligt att jag har honom i tankarna när jag shoppar ;) När jag kom hem från stan pratade jag med govännen Mona i telen, och vi kom fram till att vi var tvungna att handla lite mat. Så vi gjorde sällskap till affären o fick oss lite skratt på köpet. Vet ni att det finns transportburar till bananer nu? Eller ja, nåt slags fodral var det i af  *s* På kvällen var vi över till grannen G-B som bjöd på kaffe. En lugn lördag med andra ord :)

Idag har jag inte gjort många knop, är lite seg och värkig. Tränade workout 40 min och cyklade 25 min + 50 extra situps i förmiddags - må ju röra lite på fläsket också... På tal om röra har jag köpt en väska till Tindra, så nu kan hon hjälpa mig bära lite saker när vi går på affären :)

Tindra - nu som rehabiliteringshund! :D


Tindras nya väska

0 kommentarer