Saknar mina böcker...

De senaste somrarna har jag spenderat i stugan med en hög böcker. I år har jag inte någon stuga att åka till. Men jag har en solstol på min himla gröna uteplats i alla fall ;) Böcker har jag som vanligt samlat på hög under året som gått, då tiden bara räckt till att läsa studielitteraturen. Fast nu pluggar jag ju över sommaren också.. Jag hoppas hinna med några härliga deckare och kanske en och annan favoritklassiker innan sommaren är slut, för finns det något bättre än att bara få sjunka in i böckernas värld? *saknar*

Nytt under solen då. Bilen blev uppkollad igår och det är förmodligen bara ett glapp i sladden till bränslerelät. Dom ska fixa det ikväll, så jag hoppas det funkar sen. Lite (nej, mycket) billigare än en ny pump också. Nån gång ska man ha tur också :)

Dagens musiktips måste bli Symphony X, albumet heter Paradise lost. Lyssna. Så enkelt är det med det.


Ta hand om varann!

P.S. Angående laxfestivalen, som jag skrev om igår. Det är en årligen återkommande fest i Sollefteå. Då drar man upp lax ur älven på fiskets dag som avslutar Nipyran. I stadsparken bygger man upp restaurangtält som serverar lax på längden, tvären, i klämmor och allt möjligt - och så klart öl i långa rader. Sen kommer alla gamla och unga Sollefteåbor och äter, dricker, umgås och trivs :)


0 kommentarer

Tisdag 24 Juli

Snart är det augusti och det känns som om jag inte fattat att det är sommaren ens börjat. Är tiden ur led? Eller är det jag som är det? ;)

Min bil tvärstannade i fredags när jag var på väg till affären, vilket inte ens var oväntat... Den har ju betett sig underligt ett tag, och ingen verkar fatta vad det beror på. H, som kollade på bilen och sedan bogserade hem mig, trodde att det var bränslepumpen. Men jag vet inte, igår startade den ju bara så där... M och H ska kolla på den idag, får se om de kommer fram till några nya trevliga fakta som innebär nya otrevliga kostnader för mig. Man skulle klarat sig utan bil, om man hade en nacke som klarade av att bära lite....

Roger kom i lördagsmorse. En helg i lugnets tecken har vi haft, inte gjort några större bravader. Solat och läst, fikat på stan, kollat på filmer mest. Haft det bra med andra ord :) Vi var på stan och shoppade igår, jag var så trött så jag hittade inget alls... Men han fyndade en del kläder, med mig som första smakråd *s* Han åkte hem i morse, dags att jobba igen...

Är stråket nu på stan, men tror jag hoppar över det i år. Känns mer angeläget att spara pengar och energi tills i helgen och åka till Sollefteå på laxfestivalen. Är några år sen jag var på den, så i år är det planerat att jag och Bodil ska slå våra kloka ihop och hitta på nåt kul. En kompis till R ska också med, tror det kan bli riktigt roligt.. sen på lördag kommer min gamla vapendragare och vän Helena upp till Norrland!!!!!!! THOJHO! Då blir det vana bananer på stan *skrattar* Så jag har en känsla av att jag blir kvar i stan ett tag, om det ordnar sig med hundvakt och bil. Men det gör det säkert... :) Jag och Roger har funderat på en höga kusten tur med hojjen till veckan också, om vädret och min nacke tillåter det. Skulle vara helt underbart! En vecka med roliga saker, och framförallt - folk som jag tycker så himla mycket om :)

Dagens Wilma.. =)

image97


... och dagens Tindra förstås ;)

image98


Ta hand om varann! :)

"Det är en lyx att bli förstådd" /R.W. Emerson


5 kommentarer

Ännu en torsdag i mitt liv...

*kliver upp på en stol och ritar ett kors i taket* Jag har pluggat idag!!!!!!!! *s* Sent ska den late vakna, eller var det syndaren...? Ja, i vilket fall; idag plöjde jag genom hela "kroppens kemi" och jag älskar sånt som kan bilda kedjor med varann för att dom tappar en jon eller skaffar galon.. eller blir en melon? och jag kan allt som har med energiförbränning och citronsyracykeln att göra nu *ironi* På tal om citronsyracykeln dök det upp ett minne! *s* När jag läste på komvux i Sollefteå (1995??) läste jag naturvetenskap, och hade lika svårt med kemi och matte då som jag har nu. Med skillnaden att jag hade en så himla bra lärare! Han var en skön typ som inte gav upp. Jag och ett par elever till fick extralektioner för att han ville verkligen att vi skulle begripa hur allt hängde ihop. Gjorde det väl då, tillslut, men tyvärr har det ramlat bort en del sista tio åren ;)

Han var en sån person som brann för det han jobbade med och det var riktigt roliga lektioner... Minns att han visade citronsyracykeln med en ryggsäck och klev upp på stolar, ner igen och sprang runt i klassrummet... med total inlevelse *skrattar* Jag träffade honom på en affär där i stan för ett par veckor sen, det visade sig att Roger hade haft honom som klassföreståndare :) Ja, på tal om kemi då... ;)

Idag har jag köpt nya träningsskor, jäklar vad man sliter på skor när man tränar i princip varje dag! Och med alla promenader det blir.. Jag kanske borde ta på mig en stegräknare och se hur mycket jag går på en vecka egentligen? Så nu var jag och införskaffade ett par rejäla skor som tyvärr var lite för dyra för min kassa - men säg vad är inte det? 900 gick dom på, men hade gått på 1300 eller 1400. Så det får räknas som en bra affär ändå, det enda jag köpt på rea i sommar så... :)

Värken är illa idag med, önskar det kunde bli lite mer värme... då brukar det lätta. En resa till värmen hade inte suttit fel.... *s* Jaja, tur att det är gratis att drömma! På tal om att drömma.... snart är det lördag! Får besök av Roger då, känns som det är en evighet sen vi såg.... Kan inte fatta att jag missade honom under alla år jag bodde i Solle...? Det övergår mitt förstånd, för han ingen jag skulle missa om jag sett honom *s* Vi har inte alls samma umgänge där, eller ja, hade då. Han är, och var, träningskillen som åkte mycket MC på sin lediga tid. Jag var kanske mer party-tejejen som höll till på dansgolvet eller baren om jag inte jobbade. Så var skulle vi setts? På ICA? *skrattar* Jaja, det var nog inte meningen då, men nu när jag flyttat från Solle för 6½ år sen är det väl på tiden att vi ses då ;) 

Nej nu börjar jag snart trött-svamla... *skrattar* Sov gott och ta hand om varann!


"Världslitteraturens mest utsökta skatter blir kattguld inför ett ark med den älskades kråkfötter" /"Frans G.Bengtsson

2 kommentarer