Lördag....

Fick hit min älskling igår morse, så mysigt! Var på stan och shoppade lite, men annars var det rätt lugnt igår :)

Tog en morgonprom med Tindra i morse medan min kära skulle få sova ut. Väntade hela förmiddagen på att Xet skulle hämta Tindra, som vi bestämt. Men inte ett ljud, det visade sig långt senare att han och nya tjejen, ex eller vad det är var ut igår och blev trötta i mössan och inte orkade ha någon hund. Fel att höra av sig då.... *sucka* Vill inte snacka illa om honom, han har väldigt många fina sidor, men..... FAN (på renaste svenska) vad skönt det är att ha en kille som man inte behöver oroa sig för att han ska dricka för mycket, för ofta, och göra skitdumma grejer i fyllan....! Litar till hundra procent på Roger, han har full koll. Jag kan lita på honom. Alltid. All tid.

Ska man dricka då ska man klara av det, annars är jag av den bestämda åsikten att man ska låta bli helt och hållet. Alkohol ställer till med så förbannat mycket olycka och skit. Jag är inte nykterist, nej då, snarare tycker jag att alkohol är ett njutningsmedel om man använder det på rätt sätt - dvs dricker med måtta! När man dricker så mycket att man gör saker man inte minns dagen efter, utsätter sig själv och andra för livsfara, då har man problem.... då gäller det att tänka efter...

Ja fy... vad många tankar jag fick ikväll.. det är ju mycket kring sprit som ställer till det, speciellt då man har en massa släkt med problem och man själv är uppvuxen med en drickande pappa... Sen att jag nu läser den kursen jag gör, det får mig verkligen att fundera... både jobbiga och befriande tankar passerar inom mig nu....

Till något gladare.. Vi var och hälsade på Lena och Håkan idag, var ju tvungen visa upp Roger *ler* Han fick klart godkänt, jag trodde väl inte nåt annat heller *s* Var kul att träffa henne, vi ses alltför sällan numera... Nu läser hon för att få en magisterexamen i rehabilteringsvetenskap, hon har redan kandidatexamen (som jag läser till nu). Måste erkänna att jag blir rätt sugen på att fortsätta sen jag är klar... *skrattar* magister.. visst låter det mysigt... Herregud, jag blir aldrig klar! :D

Nej, nu ska Ninni snart komma, så nu blir det film och mys med två av mina favoritpersoner i hela stora världen... :)

Puss o kram... och tänk efter innan! ;)
0 kommentarer

Veckan är snart slut...

... och det är jag med. Tycker det rullar på hela tiden, men fast jag är igång så hinner jag inte hälften av det jag tänkt... Men så kanske det är för de flesta. Började som vanligt dagen med timmes prom med Tindra. Hon är skojig (det har du aldrig hört mig säga va) den hunden. I morse när jag klev upp höll jag på snubbla med huvudet före in i väggen - för hunden hade krupit in under sängen men bakbenen stack ut ... Varför ska man sova UNDER sängen?

Stökade på hemma i morse med diverse (o)roliga saker. Dammsuga och betala räkningar, ringa en del samtal om saker som alltid ska strula (läs försäkringskassan) är väl inte sånt man helst vill göra. Men, det är ingen som gör det åt en heller. Åkte in på skolan och var mentor och pluggade några timmar. Vi tar oss framåt, både jag och min skyddsling. Idag tog vi en fika ihop också, men så talför är han inte. Kan vara skönt med tystnad också ibland. Jisses vad forden går fint nu på tal om nåt annat. Jag ska aldrig mer klaga på ford *s* Var och handlade efter plugget, men det blev mer än jag tänkt så kassarna blev tunga och nacken klagar än. Att jag aldrig lär mig? Gamla hundar att sitta är samma sak som Annanannanisar att bära kassar. Eller nåt. Hopplösa.

Ska slänga mig på soffen och läsa lite, sen blir det förhoppningsvis sömn i natt.... I morgonbitti kommer min sötnos. Sanslöst hur mycket jag längtar.... :) Må det bli morgon snart.


Trevlig kväll och sköt om dig! *kram*


"På intet leva nöjd, det är att äga allt" /N. Boileau

0 kommentarer

Många tankar


I förmiddags hade vi en föreläsare hos oss som pratade om sexuella övergrepp mot barn. Hon har jobbat med den problematiken i nästan 30 år, så hon har nog hört det mesta.... Det rörde upp en massa tankar och känslor, det är så otäckt och hemskt att det finns så sjuka människor som kan utsätta barn för sådana handlingar. Man vill inte ta in det, det är på tok för grymt. Men det är vanligare än man tror. Mörkertalet är stort.

Att det är förhållandevis många kvinnliga förövare förvånade mig lite, jag har inte knappt tänkt i dom banorna förut måste jag erkänna. Har väl haft mina skygglappar på. Mammor är ju "madonnor", som bara älskar och skyddar sina barn. Men även mammor kan skada och kränka sina barn, likaväl som pappor. Hur svårt det än är att ta in och förstå... så... vi kommer säkert i våra framtida yrken att stöta på människor som råkat ut för övergrepp, eller de som själva är förövare. Det gäller att lära sig hantera det.. och även kunna se att förövarna är människor - trots det oerhörda brott de begått... Inte helt enkelt måste jag erkänna.

Efter skolan åkte jag direkt till badhuset och simmade 1,5 km. Kände att det behövdes både för kropp och själ...


image158

Ett träd en bit från pappas grav..  tycker om ljuset som blev på bilden.

Nej, dags för tv och sen sängen. Värk ikväll... =(

Sköt om dig! *kram*

1 kommentar