inte knäck i lurarna...

... men väl i nacken. Hände nåt igår på gymmet, knäppte till i nacken men sen trodde jag det hade gått över. Tills på kvällen då jag började se lite skumt och huvudvärken kom. Sen kom nackknaster och ont också. Är nåt som hänt efter att jag var till Åre, efter den nervblockaden med tillhörande undersökning så har nacken inte varit sig lik. Kotknackaren har fått till det bägge gånger jag varit till honom, senast är ju bara ett par veckor sen. Men nu är det likt igen.. Till och med knäpper i öronen när jag sväljer, så där som när man är förkyld... Är kotorna längst upp nacken mot skallen som "hänger upp sig". Blä vad less jag blir! Räcker gott och väl som det var innan, än att det ska bli nåt mer j**la klater! =(

Hur ofta kan man gå och knäcka till sig, är det bra i längden? Må höra med kotis... men sen har jag inte råd heller, att springa där en - två ggr i månaden. Är en 500-dring varje gång, och sååå rik är man ju inte som halvtidsstuderande/halvtidssjukersättare.. *svär lite*

Prom i morse i af med Ninni och en glad bananhund, mysigt... Men att ha ont hela tiden tar ju udden av allt.. sen varit mentor idag igen (favoriter i repris). Ska nog lägga mig och dö på soffan med en bok och värmedynan!


Ha re kanin...

P.S. Jag kan inte skriva i Sanna pannas blogg, försökt flera ggr men min dator får inte upp bilden som visar koden man ska fylla i. Blir så less... Så Sanna Panna, du får kommentarer via msn som du vet ;)
1 kommentar

En stirrande Hitler anfaller...


Igår var jag rätt låg och mest irri hela dan. Hade en sammandrabbning med mitt elbolag också, ibland får man väl bara nog? Det är beräknat att jag ska göra av med ÖVER 4000 kWh här, vilket jag tycker verkar väldigt konstigt. Det enda som drar ström är dator, tv typ. Tvättmaskin är en lågenerigi-maskin som jag kör ett par ggr i veckan bara, eftersom jag även nyttjar tvättstugan i området. Datorn stänger jag av när den inte används, och inget står på standby över nätterna. Jag är ingen överdriven matlagare eller bakar-människa, så det är märkligt helt enkelt. Vad drar ström liksom? Det är ju inte så att jag betalar för uppvärmning och vatten här..

Var i kontakt med dom får ett par månader sen, och killen jag pratade med då tyckte också det var konstigt, så han skulle skicka ut någon som skulle kolla mätaren. Sen hörde jag inget, så jag mailade dom igår varvid en snorkig kvinna ringde upp mig. Hon var rent ut sagt otrevlig, och skulle förklara för mig hur mycket en dator drar (jag kan räkna) och hej och hå.... Är det inte så att du har diskmaskin???? - DOM DRAR STRÖM! - Nej jag har inte det!!!!!!!!!!!!  *gha*  Dessutom hade minnsann ingen från dom ringt mig för två månader sen, för det fanns det ingen anteckning om! Nähä, så jag hör röster också nu? Har jag pratat med någon som inte finns kanske? Det är nog illa att behöva dra samma sak igen, och bli behandlad som en mindre vetande - men att det antyds att jag inbillat mig ett samtal (jag kom ju förstås inte ihåg vad killen hette) då BRANN JAG UPP! Sa precis vad jag tyckte om hennes sätt att hantera frågan och samtalet. Då kom det fram att dom hade olika system, där hon satt och energirådgivarna. Ja, men det var ju en sån jag pratat med! Herregud. Ge mig en valium, eller två!

Efter ett par timmar till så ringde den killen upp mig igen, då hade hon väl lyckats hitta mitt spöke då... hm. Summan av mumman, det  vi kom fram till var - att vi i dessa hus betalar för ventilationssystemet också - ett system som byter luft och skickar tillbaka ut i lägenheten. Så hyresvärden var nästa samtal.. jo, det stämmer att det går på våra hyror. Men att hyrorna är satta utefter det. Jasså... så 59 kronor per kvadratmeter är reducerat...? Låter lite underligt i mina öron. Men vad vet jag? Jag ska i af kolla upp det. Snackat ihop mig med några grannar också, och även dom har reagerat på de höga elräkningarna här. Upp till kamp! ;)

På tal om nåt annat...

På gymmet igår lyckades jag nästan fälla killen som jag gjort bort mig för ett par gånger redan. Ska det vara jag till att lyckas med ALLT?! Jisses... Första gången trodde han säkert att jag var en gluttare, han kom på mig två gånger med att stirra på honom. Ja, men jag stod och töjde efter träningen och min blick bara råkade falla på honom där han satt på en maskin. Det var verkligen inte meningen. Jag svär.

Andra gången hade jag köpt ett par träningshandskar som visade sig vara APDÅLIGA. Jag tog av dom efter att jag kört med hantlarna och gick för att göra balansbollövningar. Där var han - hej hej... när jag sedan gick för att dricka vatten såg jag mig i spegeln och såg till min förfäran att jag var helt svart på överläppen! Kollade på händerna och var helt svart.. hm.. Dom hemska handskarna hade färgat av sig och jag förstås petat mig i ansiktet och såg ut som en Hitler!! Ja, snyggt. Vackert jobbat Nannis. Konstigt att han flinade. Hm. Och så, igår igen. Låg på min boll och viftade med armarna och eftersom jag har ipoden i skallen så hörde jag inte att han kom och rullade liksom fram på bollen, så han fick kasta sig åt sidan för att inte kliva på mig. Då skrattade han faktiskt.. han måste tro att jag är en komplett galning. En stirrande Hitler som försöker fälla killarna på gymmet. Det är jag det ;)

Men idag är det sol. Varit på långis med bananhunden, och nu kallar duschen och sen skola och mentorskapet. Livet är bra skönt ibland va :)

kram
3 kommentarer

måndagen då allt...

.. kändes fel, hemskt fel. Jag kunde inte sova efter det fruktansvärda inslaget igår - som kanske märktes i tidigare blogg att jag reagerade starkt på kalla faktas reportage. Jag hoppas verkligen att det är många som reagerar, och framförallt - AGERAR! Det kan inte komma till stånd en förändring om vi inte är många om säger ifrån. Samma sak som med barnarbete och andra ohumana förhållanden.. vi kan inte sitta och klaga, men sen gå till de kedjor som har de kläder där sysslar med den typen av verksamhet - bara för att det är billigt eller som om vi helt plötsligt har "glömt" bort det.

Jag önskar att jag hade mer makt och inflytande att sätta emot, men nu är jag bara den lilla människan med små medel. Men mina medel är trots allt mina, och det är viktigt att göra det man kan med dem. Jag har gjort det jag kunnat i nuläget -  förutom att inte handla ullplagg som inte kan garantera ursprung (jag är ingen ull-klädes-människa i vilket fall , men jag vill inte handla något annat hos dem som säljer sån ull heller). I natt mailade jag ett stort antal företag som säljer kläder, i första hand dem jag normalt handlar av. Jag har faktiskt fått svar från flertalet under dagen, och fått bra besked från vissa och andra kan inte garantera något. Men de allra flesta tar till sig den informationen som gått ut verkar det som och försöker besvara konsumenteras önskningar. Det är ett steg i rätt riktning!

Det finns så mycket orättvisor, så mycket hemskheter. Man kan inte hjälpa alla, eller ens kunna allt om allt. Lika lite som någon kan göra allt. Men jag är fullständigt övertygad om att om man har sina ögon öppna, sitt hjärta på rätt ställe och öppnar sin mun - då kan ALLA göra NÅGOT!

Kram
1 kommentar