Märkliga människor

Kunde inte sova i natt på grund av skallen och nacken, onthelvetet. Ställde in grupparbetet i morse, men tog mig i alla fall iväg på affären o apoteket lite senare. Det är svårt att hålla humöret uppe när det mal och skär i skallen på en hela tiden. Vet inte om det är nåt som ger med sig eller om jag ska falla till föga och beställa tid hos kiropraktiern igen.. hm. Jaja. Det visar sig.

Tog en ganska lång, men väldigt långsam promenad med Tindra innan lunch, gott med sol även om det också skär i skallen... Gick och funderade på vilka märkliga människor jag mött under mina nu 9 år med smärta. Tänker då närmast inom sjukvården och försäkringsbolaget.. Ja, de senare möter man ju inte ansikte mot ansikte, men dom läser ens journaler med lupp så det vet ju allt och lite till om ens privatliv. Mindre käckt kan jag lova. Hur som helst, sjukvården... Jag var inlagd på "smärtrehabilitering" för ett antal år sedan. En månad med ett team som bestod av psykolog, socionom, sjuksystrar och en sjukgymnast. Sjukgymnasten och systrarna var helt underbara människor, som jag hade stor behållning ut av. Vi var en grupp på runt 8-10 kvinnor som alla hade någon form av smärtproblematik. Det var jag och en tjej till som hade whiplash, vi delade också rum med varandra. Helt fantastisk kvinna, vi surrade och fnissade oss genom många kvällar där -och målade på kvällarna och strödde våra alster runt golvet för att torka minns jag. Verkligen konstverk!

En mindre skojig person var psykologen. Han var i 60 års-åldern, hade troligen gått psykologutbildningen av totalt fel anledning en gång på stenåldern. Han visade sig kunna sätta de mest otroliga diagnoser och dra slutsatser på folk på bara några minuter! Det var mer än en kvinna som kom ut gråtandes eller vansinnig - för att han kom med skitkonstiga kommentarer. Han inledde mitt samtal med honom med att fråga om min uppväxt. Bra sa jag. Jaha, sen undrade han hur mina förhållanden sett ut. Mja, sa jag. En del har varit bra, och en del har varit mindre bra. Ett par killar har väl tyckt om att slå lite på mig, nypas och knuffas. För jag har tyvärr träffat ett par puckon (lååångt tillbaka) som pucklat på mig, säg hur många kvinnor delar jag inte den erfarenheten med.... Hur som haver, då kommer den arma karln med följade kommentar - Har du varit utsatt för incest i din barndom?! - VA??? Sa jag, är du inte klok??? Nej, jisses. Min pappa var världens bästa pappa, inbilla dig inget annat. Men han fortsätte styra in allt på samma bana, jag hade VÄRK för att jag hade blivit utsatt för incest, det ville han få det till.

Nej, men snälla nån - jag blev PÅKÖRD I SIDAN AV EN JÄLVA GUBBE MED KEPS (troligen en gammal psykolog) OCH FICK EN WHIPLASH - kolla i jounalerna IDIOT! Ja... min gud vad tokig jag blev. Än idag blir jag full i skratt åt hur grymt arg jag blev, vilka ord jag fick ur  mig, och hur nära det var att jag kastat en stol i nacken på honom. Men till saken hör väl att det var så många som hade klagat på honom att han bara ett par månader senare fick sparken. Tur! För tänk om "fel" person får höra nåt sånt, det kan ju ställa till precis vad som helst. Makalöst. Ja.. många märkliga individer ska man stöta på. Men det är väl den som tar mitt pris i hjärndödhet.

Nån annan som träffat på honom? *s*

Kram o var rädd om varann!
1 kommentar

Husmorstips...?

Husmorstips 1: Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Moderna kvinnors tips: Sug ut glassen genom botten på struten, snälla nån, förmodligen ligger du ändå på soffan och äter den.Husmorstips 2: För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.

Moderna kvinnors tips: Köp pulvermos, det håller ett år.Husmorstips 3: När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd, använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.

Moderna kvinnors tips: Gå till bageriet, de kan till och med dekorera kakan åt dig.


Husmorstips 4: Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.

Moderna kvinnors tips: Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa efter mig Moderna kvinnors motto: Som jag lagar maten, så äter du den och så vill du ha den.


Husmorstips 5: Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den håller sig färsk i flera veckor.

Moderna kvinnors tips: Selleri? Aldrig hört talas om.


Husmorstips 6: Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.

Moderna kvinnors tips: På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg, så det hoppar jag över.


Husmorstips 7: För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.

Moderna kvinnors tips: Ta en lime, blanda den med lite Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande har huvudvärk, men vem bryr sig?


Husmorstips 8: Om du har svårt att öppna burkar, prova latexdiskhandskar. De ger ett grepp som inte glider och gör burköppnandet enkelt.

Moderna kvinnors tips: Be 'Den onödige' att öppna, medan han sitter på sin ända och ser tv.


Husmorstips 9: Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.

Moderna kvinnors tips: Överblivet vin?!?

0 kommentarer

Pådrag i Solle..

Tänkt att i mina gamla hemtrakter, Skärvsta i Sollefteå, springer det runt nån tok som skjuter folk med pistol idag!? Det är så långt i från verkligheten det kan komma, att nåt sånt ska hända där?! Men tydligen. Otäckt! Får hoppas de griper honom snart, än verkar de inte fått fatt i honom som det det verkar.

Underbart väder idag, tog en prom i solen med bananhunden när jag kom hem från gymmet. Tyvärr sänker min nacke/huvudvärk mig humörmässigt fortfarande. Måste nog leta mig åt kiropraktikern igen, tror det halkat snett i nacken igen. Skitjobbigt att plugga med huvudvärk, satt hela dan igår och ska väl göra ett försök snart igen. Har en inlämningsuppgift som ska in, sen börjar vi med ett nytt grupparbete i morgon... Slit å släp ;)

Saknar idag.. nåt KopiÖsT! *ynka*


0 kommentarer