Diktator?

Saxat från tjuvlyssnat.se. =DPå en förskola, Uppsala


En flicka ~5 sitter i en soffa och pratar med sin förskollärare.

Förskolläraren: Vad vill du blir när du blir stor då?
Flickan: Jag tycker verkligen om att skriva dikter, så kanske borde jag bli diktator.


1 kommentar

Mycket nu...

Det är nåt hela tiden, vill inte ta upp allt här, men det är verkligen slag i slag nu. Man undrar av vilken anledning? Ska det inte bara kunna få vara lugnt ett tag, så man hinner hitta fotfästet innan nästa grej ramlar ner i skallen på en?! Sjukt när man tänker efter....

Försöker ta dag för dag nu, vad annat kan man göra. Planera långt fram (som flera dagar eller en vecka framåt) känns som en total omöjlighet. Nästa vecka har jag redovisningar på skolan, bara att gå dit och tillbringa 8 timmar där varje dag känns skitdrygt.

Veckan efter ska jag till Umeå för behandlingar i 3 dagar, och det känns ännu mer hopplöst. Bland annat för att det innebär en extra kostnad på 3 middagar och 3 luncher. Sen blir det ju alltid saker som tillkommer när man inte är på hemmaplan... Det blir en extra dag för att jag måste flyga hem... Det är mycket pengar då det redan dragit iväg en himla massa till veternär, medicin till Tindra, varit tvungen beställt ett riktigt back on track täcke till henne. Sen hade jag grymt mycket räkningar denna månad (varför är alltid november en svinmånad?) så jag är faktiskt lite fundersam på om jag tvingas avboka min resa dit den här gången. Skulle varit väldigt bekvämt om någon annan kunde ta lite beslut åt mig i nuläget så jag slipper... :)

Så här ser täcket ut... stiligt va? :) Beställt det hos Ancis i stan, homeopaten som jag o Tindra har kontakt med. Tyvärr hade hon det inte hemma i rätt storlek, men det kommer förhoppningsvis i slutet av nästa vecka..

Har träningsvärk i hela kroppen idag, lite skönt ändå för det känns att man gjort nåt. Kan man ta en lugn slappardag med gott samvete idag! Körde axlar och armar tungt i torsdags och i går fick ryggen och benen sig en rejäl genomkörare. Tappat dom där dryga 2 kilona nu som alltid kommer efter kortisonet... Det låter inte mycket, men fy vad 2 kilo kan göra skillnad när dom sätter sig på "fel" ställe!! ;)

Nej, slappa var det.. men min lilla myshund som tack och lov inte verkar ha ont nu. Skönt! :)

Ha en bra helg!!
KRAM

0 kommentarer

Solo..

Så var man själv igen då, efter en veckas samvaro med Roger. På obestämd tid...

Grannen skrek i morse åt sin unge så jag trodde att ungen skulle gråta sönder sig själv -  och grannen tappa rösten för all framtid. Hemskt! Jag och Tindra låg i sängen (hon sover inte hos mig, men ber om lov att få komma upp en stund och gosa på morgonkvisten!) och hörde eländet. Det var så man blev tårögd. Sjukt att svära och skrika på det viset (hysteriskt) åt en 2-åring. Stackars barn... Till sist gav jag upp att somna om, så vi klev upp och gjorde kaffe åt matte och frulle åt hunden innan morgonvändan. Vi har våra små rutiner här, och tänk vad som är guld värda... =) Ja inte att lyssna på grannen då, även om det också börjar bli en återkommande mindre skojig rutin..

En vända ner på ett nästan tomt gym idag. Ovanligt lugnt... Lyssnade på Nickelbacks nyaste skiva, helt okej träningsmusik. Gillar den, lättsmält men sånt jag tröttnar på ganska fort skulle jag tro. Lyfte tyngre än jag orkade egentligen, så jag fick rätt ont i axlarna sen.. men det är det värt ibland. Ska man bli stark får man lida lite.... ;)

I övrigt är det en lugn dag, läst lite och stökat på, pratat med några vänner i luren, och förstås gått på Tindra promis. Hon är lite mer stel i benet idag men verkar ändå inte ha så ont. Pigg och vill gärna rulla och busa i snön. Tror jag ska kasta på lite kaffe och sätta mig och läsa lite till.. så trött...Bilden är ett år gammal. Pigg blick!! :)

Ha re kanin...
7 kommentarer