Igår...

... blev det en lyckad middag och senare även kväll. Snacka om att Loftet hade laxplanka som var... gudomlig!! *mums* Åt deras omtalade vitlöksbröd till förrätt, inte dumt det heller! :)






Så stilig med kappa och kortkort va (vilket inte syns på bilden då men *s*) ;)

Senare samlade vi ihop "det gamla gänget" och kollade på film och mådde allmänt gott bara.

Annars var det en klar annorlunda dag igår, började med att min vän Mi's moped blev stulen och den hittades igen i min väninnas cykelförråd lite senare. Helt sönderslagen. Dom hade låst in den, förmodligen för att plocka av motorn senare, då kåporna var bortslitna också. Undra vad dom tänkte om de såg att polisen kom dit? De har tagit prov för DNA, rätt otroligt att de hade tid med det för en mopedstöld. Men det är bra att säkra spår och få fast småbuset också... SKITUNGAR.

Idag är det finväder, funderar på att ta mig en tur med Tindra. Vi behöver det bägge två... Luft åt mina tankar och motion i våra kroppar.

Ha en bra dag!!

#1 - - Tina (igen):

Vad SÖT du är!!!! Sagt det innan men inte sett merän en icke-så-tydlig bild på dig.

visslar



;)

#2 - - Nannis:

Tack Tina, du är så snäll du ler OCH söt är DU oxå ;)



kram!

#3 - - Kicki:

Ja, tänk att det är så svårt för föräldrar att lära sina barn skilja på mitt och ditt... Men de kanske inte själva vet skillnaden?? Hoppas de blev tillräckligt nervösa av att polisen var där, för att ge tusan i fortsättningen!!



Söt ja, som vanligt :)

Kram

#4 - - Jannike:

Härligt inläggs som andas lite glädje oxå... Finns här som sagt... om inte annat för lite helande händer...

#5 - - Ewa:

Jordnötskycklingen är LCHF-mat, så den är ganska fet, men du kan förmodligen minska fettet på något vis.



4 port - 4 kycklingfiléer



2 dl krämig kokosmjölk

1-2 dl grädde

4 msk jordnötssmör ("crunch" blir godast)

1 tsk sambal oelek

saften från 1/2 lime

1 tsk salt

några droppar soja

smör till stekning



Blanda kokosmjölk, sambal oelek, lime och salt i en kastrull. Låt puttra utan lock i 5 minuter.



Medan såsen kokar skär du kycklingen i små bitar ("slantar").



Tillbaka till såsen där du tillsätter jordnötssmöret och grädden. Låt allt sjuda 5-10 minuter tills konsistensen blir krämig. Ge såsen lite färg genom att blanda i några droppar soja mot slutet.



Medan såsen sjuder, så bryner du kycklingen. När kycklingen är färdig lägger du den i jordnötssåsen och låter allt bli genomvarmt.



Jag brukar servera med kokt broccoli och röd paprika à la LCHF.



Bon appétit! :-)



#6 - - Nannis:

Tack för receptet Ewa! Det ser jättegott ut, det ska jag testa till helgen. Ska se om det går att köra med oatley matlagningsgrädde, spännande! :)



Tack Jannike, ja helande händer är just vad jag behöver! kramar