En härlig måndag!

Efter att ha ätit diverse mediciner pga det som blivit i händerna så har jag lyckats dra på mig 4-5 kg extra av mig själv sen i våras - mindre trevligt. Sen blir det inte bättre av att jag inte hållt nere kolhydraterna på ett minimum heller, har fuskat lite för mycket sista två veckorna. Det GÅR inte att fuska så mycket för mig, dels lägger magen in en ansökan om uppsägning, och dels har jag otroligt lätt att gå upp i vikt. Speciellt när jag äter någon form av antiinflammatioriskt har jag märkt! (nu äter jag arcoxia igen, så fort jag försöker sluta får jag mer ont. Kan det verkligen vara biverkningar då?! väntar på att få en tid på reumatologen än).

Så nu blir det hårdhandskarna på, kilona ska bort illa kvickt! Jag kan inte ställa till så att jag behöver köpa ett nytt mc-ställ! *skrattar* Alltså; åter till strikt LCHF-kost och in med mer träning och promenader igen! Alltså, så som jag "normalt" kör på. Härligt :)

Började dagen med den vanliga morgonsvängen med Tindra, sen tog jag fram hojen *utan motor* och cyklade ner till gymmet. Löste nytt kort, körde ett mag- och ryggpass och cyklade sedan hem igen (runt 1-1.5 mil tur och retur). Hade seminarium via webben, idag föreläsning om endokrina systemen - oj så spännande det är med kroppen!! Ju mer jag lär mig, desto mer inser jag hur komplicerat det är! Och så fiffigt allting är gjort, helt makalöst! Sen tog jag en cykelsväng till affären och bibblan och sen lite plugg. En kompis kom in på en kopp kaffe, sen gjorde jag en supergod middag! Sen tog jag en långpromenad med Tindra och min vän Ninni. Gott att träffa henne! Inte så ofta numera, men det är roligt när vi lyckas pricka in en träff! =)

Oj så detaljerat då! Såna bloggar borde man inte få ha! Ja, men har jag börjat så måste jag fortsätta tråka ut dig *s* Städade lite, sen blev det mer plugg och telefontid med min vän HH. Vi ska ut och åka lite hoj *med motor* i veckan, kan bli skoj! Eller ja, det tror jag att det blir ;)


Rolig bild sen i maj då jag och Danne var ut på Stocke och fikade. Vi och hela Jämtlands läns poliskår! *skrattar* Inte varje dag men ser en sån här kombination, så vi var tvungna att föreviga den ;)


Natti natti!

1 kommentar

Underbart

Det är hur jag har haft det i midsommar! Lugnt och skönt, nyktert som vanligt, och mått prima :)

Åkte till Danne på tordagen. På fredag tog vi hojen till Övik och hälsade på min syster med familj. Fick träffa senaste tillskottet i släkten, lilla Novalie som är min systers andra barnbarn. Efter fika och mat så åkte vi hem, en lagom tripp men nog känns det i nacken att åka en lite längre bit ändå.... på kvällen myste vi med film (vilken upplevelse det blir med 52tums tv, blue ray-spelare och bio-ljudanläggning! Jag är hänförd *skrattar*)
Novalie.. så söt så ;)

På lördagen tog vi bilen och åkte en tur ut mot kusten. Var in i Barsta (tror jag att det hette!) och fikade på nåt ställe som var SVINDYRT innan vi åkte hem och grillade, och fortsatte mysa... Det har blivit mycket... mysa i helgen... bara umgås, vara nära.. det är härligt!

Söndagen blev det hojåkning igen. Denna gång till Solle för att hälsa på Dannes syrra en sväng, innan vi åkt ner till höga kusten-bron. Härligt väder, så skönt! Synd nacken ska krångla efter några mil, men men. Det funkar bättre att åka haya än det gjorde att åka gixxer i af ;)

Höga kusten... ni ser lite av bropelarna som sticker upp ;)


Nu är jag hemma igen, i härligt varma Östersund. Inte dumt det heller, men nog är det lite trist att han ska åka och jobba en vecka igen... Men men, snart semester nu! (ja, inte för mig... jag pluggar stressfysiologi hela sommaren jag ;))

Sov gott!

3 kommentarer

En banan...

Temat för kvällen tenderar att bli Tindra, mest i sina märkliga sovställningar.. För den hunden kan sova på de mest konstiga sätt. Men till saken hör också att hon ofta "låtsas" sova, fast hon egentligen ligger och kikar på mig eller om det är någon fler hos oss. För Tindra vill spexa, om hon ser att någon tittar på henne och fnissar eller skrattar så börjar hon låta och göra ännu konstigare grejer.. jag har aldrig varit med om maken till humoristisk hund!

Har en väninna som har ett helt underbart skratt, och det verkar Tindra tycka också - för när Ninni är i närheten så kan inte Tindra låta bli att göra fåniga grejer som får Ninni att skratta. Som att stå på huvudet i sin fotölj! (Tindra har en egen, för jag vill inte ha henne i soffan). Då står hon stilla (upp och ner) och väntar tills Ninni slutat skratta (och börjar torka tårarna) då fortsätter hon spexa sig och låta på de mest konstiga vis, så Ninni får kramp i magen.. helt sannslöst! En sak är säker, Tindra kan inte beskrivas. Hon måste upplevas! För varje dag hittar hon på nåt tok...

Igår sa jag åt henne att hämta "godisleksaken" som är en aktiveringsleksak man stoppar godis i - hon måste kasta omnkring på den för att få ut godiset. Både orden "hämta" och "godisleksak" är starkt betingat - så det är inga problem. Så hon kan själv gå och hämta den och komma ut i köket så jag kan fylla på godis. Men igår började hon springa runt och skälla, rusade till dörren till våran baksida. Okej, så jag släppte ut henne - och mycket riktigt - där var godisleksaken. Hon har en förmåga att bära ut alla leksaker på gräsmattan numera! Jaja. Men sen var det som om det slog slint för fröken flundra... så hon hoppade och slog framtassarna på leksaken, sen fick hon ett rejält goldenryck! Det innebär att hon skjuter lite rygg, fäller in svansen lite och sen springer runt runt - totalt väck i skallen. Camilla vet nog precis vad jag menar nu *skrattar* Man kan inte hålla sig när de börjar med det där.. så jag asgarvade, varvid hon sprang in i lägenhten inte och drog ett varv så mattorna flög - sen ut igen!! Jag nästan vek mig dubbel av garv.. jisses! Sen sprang hon ut och hämtade leksaken i alla fall, och in med den i köket och slängde den framför skafferiet och skällde högt! Ja.. kan man annat än älska henne? :)

Hjälpt matte att plantera lite blommor :)

Man får sova som man vill....

*gott*

Sova...?

*trött*

Ute med många leksaker (kaninen, apan *nalle som man sliter huvudet av då och då* och den lila godisleksaken)


Man kan SITTA och sova också....

Matte på en 650s kubik bandit.... å nej, man ska inte köra så här haha..
Vårens färger på höften? Så kan det gå och man tippar med en 750 kubiks bandit. Inte att rekommendera... å nej, jag hade skydd och det var INTE samma bandit som den ovan! *skrattar*
 

Mina kompisar brukar skratta åt att jag sätter hårsnoddar på spaken ;)


Å så en glad Nannis på det... ;)Ha det gott vänner! :)
3 kommentarer