Medicin eller tvärtom?

Det är lustigt.. hur det kan bli med mediciner, eller hur?

Jag har en nackskada - får gabapentin.
Jag får (mest troligt) ödem av gabepentin.
Jag får arcoxia mot inflammationen.
Jag får magsår av arcoxia - för jag har glömt att äta omeprazol i förebyggande syfte.
Tittar på biverkningarna av arcoxian - och upptäcker att en av dem är ödem.

Så nu har jag gått från att bara ha en nackskada, till att ha ödem och magsår också. Det är bra jobbat va? Sjuk humor ja... men det är bättre att se det komiska i det än att bli deppad.. fast jag var ganska less i natt då jag hängde över toan och kräktes och hade satansikt ont i magen och dessutom insett redan tidigare på dagen att händerna inte är tillräckligt läkta för att börja träna med hantlar - svullna igen och ont...

Kontaktade läkemedelsbolaget, som skickade mig vidare till uppfinnaren av gabapentin, som svarade att läkemedlet har gått ur kroppen på ca två dygn. Men hur lång tid det tar att läka ut ödem/svullnaden som redan är i mina vävnader, det kan de inte svara på. Så jag får väl vända mig till min läkare med den frågan. Hur som helst, det är inte sämre - och med magmedicin i natt så är magen bättre också. Jag ska sluta ta arcoxia - nu tillbaka till det väl beprövade diklofenak ;) (extra gott till kaffe *S*)

Idag har vi varit på motormässa på frösön. Träffade en del känt folk och såg mycket snygga bilar och hojar. Men bäst av allt var ändå Sune Andersson, han är GRYM! Hittade inget bra klipp på youtube, men vi filmade lite själv så jag ska testa att lägga in det sen. Så länge så får du kika på det jag i af hittade på nätet. Det inte den här karln kan göra med och på en hoj, det går nog inte att göra heller! ;)


Sov gott, vänner! :)

1 kommentar

Igår tog jag tag...

..... i mitt "projekt" för sommaren igen, en intressant upplevelse denna gång också *skrattar* Roligt, men lite läskigt och rätt svårt mellan varven.. i ordets rätta bemärkelse. Men framför allt - det gick framåt och jag hade KUL! ;)

Händer inte mycket med händerna, blir varken sämre eller bättre. Men idag har jag ont i en fot, lite skumt. Jag ska fortsätta med arcoxian ett tag, se om det hjälper (antiinflammatoriskt). Känns ovant att inte äta en massa mediciner hit och dit hela dagarna, förut var det så noga med tiderna för gabapentinet etc. Nu är det plöstligt bara en tablett arcoxia på hela dagen - skönt! Ska bli spännande att se om det blir lättare att gå ner i vikt nu också när inte ämnesomsättningen sabbas. Hur som helst - det viktiga är att jag mår bra i kroppen och inte har ont! Vikten är inte lika viktig... :)


Nu ska jag sätta lite fart här. Gymmet och sen ska jag och D på stan och drälla lite. Se om han hittar några kläder, å jag tänkte kika efter några skor... träningsskor som vanligt, don efter person ;)

Ha det gott, vänner!


KRAM

3 kommentarer

Så är vi inne i en ny vecka...

Hemma igen efter ett par dagar i naturen. Skönt! :)

Mina händer är som sist, dvs bättre. Inte helt bra. Jag njuter samtidigt som jag stundom grips av känslan av dåligt tålamod. Jag vill vara helt återställd - nu! Sen andas jag in och på utandningen säger jag till mig själv; det går åt rätt håll, jag glädjs för varje stund jag i alla fall inte är sämre! Har mailat läkemedelsbolaget med frågan om hur länge det tar innan den gått ur kroppen, får se vad de säger.. hoppas det inte kan bli några bestående men bara.. utan att nerverna och allt hämtar sig som de ska. Jag känner mig fortfarande ganska "hudlös" i händerna...Dagens bra saker;

* Gymmet! =)

* Tindra! Hon är lite trött efter helgens bravader. Hon har varit den fria hunden ett par dagar, och då kan man simma i sjön, kika i skogen, bära stenar och pinnar, stjäla ved, kolla på fåglar och söka djur i skogen. Det är det som är livet om man är hund! Älskar att se henne så fri, önskar att jag bodde så att hon fick ha det jämt. Skönt att hon i alla fall har en gräsplätt hemmavid, den gillar hon också :)

* Läst klart Pollaks att välja glädje, den var riktigt bra! Ska lyssna på den igen, tänkte jag. Är en del övningar och det är bra att göra det och kanske ta en vända till sen.


Några bilder från min helg...Hittade ett vattenfall som jag naturligtvis glömt namnet på! *skrattar* Men det var dånande häftigt!!
Vilka krafter!!

Lite kyligt i vattnet? Det skrämmer inte en Golden! ;)

Vattenlek :)Sov gott vänner!!0 kommentarer