Mitt i natten blogg

Nu är det slut på dom ljuvligt ljusa sommarnätterna, nu skymmer det om kvällen och nu vid ett är det riktigt mörkt. Sitter i tystnaden som bara kan uppstå när man är riktigt på landet, i ett hus långt från andra hus.. dit inte någon annans farstulampa når.. där är tystnaden kompakt. Rofylld.

Kan inte sova, för mycket värk i nacken.. ryggen.. fingrarna. Trött men tankarna snurrar. Mår bra, men händelsen i Norge har så klart väckt oro och tankar även hos mig. Hur kan sånt ske? Hur kan en människa fyllas av så mycket hat? Att ge sig på ungdomar, oskyldiga barn, som inte gjort nåt annat än att samlas på ett läger för nåt de alla delar, en politisk åsikt som handlar om solidaritet och medmänsklighet? Det är så vansinnigt sjukt att mina ord inte räcker till. Inte mina tankar heller. Han förtjänar inte att skrivas om. Ungomarnas liv däremot... de förtjänar att minnas, att hedras. Visst är det ganska fantastiskt ändå, mitt i alla denna tragedi, så ser man människor som möts i kärlek och medmänsklighet - oavsett nationalitet? Det som var en gräns mellan Sverige och Norge till exempel, det är som utsuddat. Känns det inte så för Dig med? Vi lider med våra medmänniskor. Gränslöst.

Ska gå upp på övervåningen och krypa ner i sängen igen.. läsa lite bok och se om det går att sova. Om inte kan jag lyssna på tystnaden och min käras andetag... och Tindras smackade där hon ligger på sin bädd nedanför sängen. Älskade lilla Tindra som är överlycklig över den frihet det innebär att få vara här. Här finns inte halsband och koppel, här är man en fri hund att göra som man vill - första tre dagarna var hon som vanligt helt galen! Sen blev hon så trött när allt det galna kom ikapp att hon sov i nästan två dagar. Men idag är hon en normal hund, som går in och ut som hon vill. Det går till och med att gå in och lägga sig en stund fast dörren är öppen ut till friheten. Avslappning kallas det ;)




Tindra och Wilma spelar fotboll... ;)



Sov gott, var rädda om varandra!

KRAM