Mitt 2012

Vilket år det här har varit!
 
Började året med sorg, smärta utom gränser både själsligt och kroppsligt - efter missfall och sen reumatisk värk och en krånglande nacke som däckade mig i flera veckor. Inga roliga minnen.  
 
Men jag tog mig upp på benen, både bokstavligt och symboliskt, igen. Med hjälp av min underbara sambo, som ger mig styrka och sån kärlek att jag inte trodde att det var möjligt att få. Den 23 maj gjorde jag ett graviditetstest, på morgonen innan min älskade skulle åka på jobbet. Vi grät av glädje när vi såg två streck :)
 
 
 
 
Sen har det mesta i våra liv kretsat kring bebisen och dess kommande ankomst. Vi har stökat hemma med renovering, både i somras och nu i höst. Det har planerats för barnrummet, och inköp av alla från säng till kläder. Jätteroligt! :)
 
 
 
...... magen har växt.. och växt.... :)
 
 
Jag har fått må bra större delen av graviditeten, förutom en del graviditetskrämpor och stök med reumatism/nacke. Men det har i alla fall gått bättre än förväntat! Jag har kunnat jobba större delen av tiden också - vilket varit skönt! Var lite jobbigt när jag mådde som värst illa, fy! Minns en gång när jag skulle hjälpa en elev skriva en tenta (tentavakt till en student med funktionsnedsättning) och har aldrig mått så fruktansvärt illa! Kräktes som en gris på morgonen, försökte få tag i en vikarie - men det fanns INGEN. Så jag fick ta en kräkspåse med mig i bilen och sen var det bara vackert att åka in på skolan! Oj oj oj, vilken pina! Jag såg knappt dataskärmen, helt yr i skallen när jag skulle skriva, och dessutom skulle jag läsa upp frågorna för studenten! Varje gång jag öppnade munnen var det när att jag skulle spy rakt ut, så det var med ren viljestyrka som jag inte gjorde det över både dator och student! Till slut kastade jag papperet och rusade på toan, stackars student! Hahaha! Hen trodde nog att jag hade magsjuka, så jag fick lov att berätta vad det handlade om, inget som smittade alltså. Det där skrattade vi gott åt sist vi sågs ;)
 
Ja, sammanfattning av året skulle det vara - tappade tråden! ;)
 
 
Jag tror att jag kan sammanfatta det här året med ett enda ord: KÄRLEK!
 
Jag har hittat hem.
Jag har aldrig mått så bra i själ och hjärta som jag gör nu.
Det är så här det ska vara att leva, att känna lycka.. även om allt inte är perfekt (värk) så är de bra dagarna bättre och överträffar de dåliga.
Jag är trygg nu.
 
Lycka.
 
 
 
Gott slut alla fina vänner, och jag önskar Er alla ett underbart Gott Nytt År! :)
 
 
KRAM på er!
 
 
0 kommentarer

Vecka 37

Så var julen i princip avklarad för i år. Vi har haft det lugnt och skönt. På julafton ordnade vi med mat hemma hos oss, Magnus mamma och min bror kom hit.

Igår var vi hem till svärmor, tillsammans med Magnus syster och hennes familj.

Igår gick jag in i vecka 37, så nu är det inte länge kvar! :) På fredag ska vi på specialist mödravården, då får vi veta datum för snittet antar jag. Så spännande! Kanske är det därför sista besöket hos barnmorskan i morgon? Då ska vi dit och lyssna på hjärtljud och mäta magen :-

Längtar att få träffa bebisen, samtidigt som jag är lite nervös också. Ska vi klara detta? Vilken omställning blir det (gigantisk så klart)? Tänk om vi inte blir bra föräldrar?! Det är alla möjliga tankar, och självklart vet jag FÖRNUFTSMÄSSIGT att det är helt normalt att tänka så, annars vore det också konstigt? Men ändå.

Sen blir det skönt att få tillbaka min egen kropp igen, äta vad jag vill, ta mediciner, kunna röra mig lättare och så småningom börja träna igen. Slippa den förlamande tröttheten (fast den byts kanske ut mot en ny, förlamande trötthet pga sömnlösa nätter) :)

Men mest av allt... Nu vill jag se vem som gömt sig i min mage i nio månader! Hur ser den ut? Är det som jag tror en kille? Hur är hen som person? :)

Kram!

0 kommentarer

God Jul

En riktigt God Jul hoppas jag att Ni får! :)

KRAM
0 kommentarer