Mirakel och helgmys

Studiecirkeln jag började med i veckan bygger på Mia Törnbloms bok självkänsla nu, eller rättare sagt vi läser den under veckan sen diskuterar vi delar av det när vi träffas. Jag har inte läst henne tidigare, vilket varit ett medvetet val till stor del. När jag sett henne på TV och i tidningar har jag känt att det blir så "amerikaniserat" och smått överdrivet allting. Askungesagan, som börjar med en utslagen människa som tar sig upp i samhället och blir fantastisk framgångsrik. Jag har lite svårt för människor som förenklar saker, och slår folk i skallen med allmängiltig kunskap som man är "dum" om man inte begriper att ta till sig. Det brukar ploppa upp profeter mellan varven, som alla har receptet på framgång.

Måste erkänna att boken hittills känns bättre än jag trodde, så det finns hopp ;) Jag behåller min skepticism en stund till, men tänker i varje fall plocka russinen ur kakan och ta till mig det jag tycker är vettigt. Hon har en del "rätt", det måste jag tillstå. Att ha själva träffarna och diskutera innehållet i boken är i vilket fall höjdpunkterna i det hela, det är där jag tror att vi kommer att växa. Det är min övertygelse, att i mötet med varandra kan vi se det vissa väljer att kalla mirakel. När vi väljer att verkligen mötas, att se varann i ögonen och inte bygga murar eller spela spel - då händer det saker med oss människor! Det är vad jag hoppas kommer att ske.. små mirakel varje vecka ;)

Helgen har varit relativt lugn. Vi har ätit en massa gott... jag har tränat både lördag å idag söndag och tagit långprom med lillgumman. Igår hyrde vi ett par filmer, kungens alla män (Sean Penn är ju bara bäst!!!?) och Exit (nja, sådär). Men det känns att veckan varit lång, för när jag sätter mig i soffan så är inte sömnen långt borta. Varit iväg idag och köpt lite lökar och frön att plantera i rabatten, och gräsfrön för att fixa om lite på uteplatsen. Men det är för kallt för att vara ute och hålla på i jorden nu, lite trist. Vill få fint därute i sommar! :)

Ha det gott och *kram* :)

1 kommentar