Gott nytt 2009!

Så var det nyårsafton! :)

Middag blir det ikväll som planerat , men med stort manfall (mest kvinnofall egentligen) - två som har feber och en som har en häst som har feber och inte lust att åka 17 mil från den. Det förstår man. Det blir nog bra ändå, huvudsaken några kommer, och mat har jag ju nu så det räcker och blir över! :)

Tyvärr är nyår inte bara förknippat med glada miner och fester, det är ju det här med smällare... Att ha en skotträdd hund är verkligen INTE någon hit. Här har dom smällt av några rejäla smällare redan, alldeles i närheten. Har god lust att springa och leta reda på dom J******* skitungarna och snömula dom (minst)!! Blir så förbannad, det ska ju hetas vara förbjudet med smällare nu, och 18 år på fyrverkerier - lika förbannat är det småglin som springer runt och skrämmer ihjäl husdjur och mindre barn.. *GHA*  Har en liten fröken som ligger på helspänn redan, stoppat i henne mat med tryptofan (naturligt lugnande för människor och djur) senaste dagarna och idag blir det mycket "söka godis" inne och andra aktiveringar och godis. Inget pjoskande, för det blir det bara värre av... men det vet väl alla hundägare redan :)

Har förberett lite inför ikväll, städat och diskat undan och varit och köpt Pommac och Loka tills ikväll, det är det starkaste som kommer att bjudas på här i afton :) Så härligt att vara nykter och dessutom vara pigg i morgon ;)

Avslutar året med ÅRETS FAVORITBILD (som även kom med i op.se läsarbilder i somras) *fniss*

Gott nytt år på er
- alla kända och okända bloggläsare (tror räkneverket fått spatt sista tiden!) =)

*kram*

¨
4 kommentarer

Slutet nära..

Inte så mycket kvar av 2008, så då kommer den vanliga eftertänksamheten krypande...

Vad har hänt det här året?

skolfronten har jag inte gjort några anmärkningsvärt, det har varit det vanliga kneget att beta sig genom kurserna.. Sommarkursen var rolig, samtalskonst. Men annars, mest en transportsträcka fram till C-uppsatsen.

Träningsfronten? Upprätthållit träningen väldigt bra, 3 - 4 ggr i veckan minst har det blivit hela året. Duktig! Enda uppehållen jag haft är de två ggr jag fått ryggmärgskortison - och det har jag hatat (träningsberoende? Eh. JA!) Mår mycket bättre i "den vanliga" värken i axel och nedre del av nacken  tack vare min träning,  ryggen är helt bra. Sen så är jag mycket starkare nu än för ett år sen! Inte varit sjuk alls nästan, så det finns en rad fördelar med träning! Det enda jag ska förbättra nästa år är att jag måste bättra på konditionsträningen.. Så tråkigt! Ska hänga på en granne till friskis och svettis och se om det är nåt för mig, hoppa groda gillar jag ju *haha* Sen ska jag börja åka skidor också (på grund av samma granne)

Under året har jag både förlorat och vunnit en mycket kär vän, som jag inte vill vara utan i mitt liv. Jag aktar mig för ord som "tvillingsjäl" men om det finns såna så måste det vara vad vi är. Riktiga vänner, som vet allt som en och tycker om en precis så som man är - det är väl underbart med såna vänner? Så människor som vill gå emellan sån vänskap borde tänka till på vad som saknas i deras eget liv... Jag önskar alla att få ha en sån vän :)

Kärleken har varit upp och ner, avståndet till trots har vi lyckats hålla ihop det länge. Trots en pissig sommar (pga hans hemska jobb-tider) fick vi åka lite hoj ta en tur och se mina älsklingar Maiden!

Tindra har fått en mindre rolig diagnos, spondylos. Vi klarar det med, och är glad så länge hon inte är "mer halt än vanligt" och slipper ha ont. För då är hon precis den vanliga, glada, roliga Tindra som hon alltid varit :) Jag har dragit på mig en mindre bra allergi så jag har konstant röda ögon... men ändå mot ögonläkarens inrådan behållit katterna så jag får skylla mig själv. Min nacke har fått tillskott av problem i form av muskelkramp och klämd nerv, och resorna till Umeå har varit rätt täta. Gott med det är att jag har fått träffa ett par vänner mer som bor där *S-E, Kicki och Thobbe och Micke.. kramar på er* =)

Ja. det var mitt år i mycket förkortade ordalag. I bild skulle det bli nåt sånt här ;)
I skogen kan ingen höra dig...
En tur till Ö-vik var vi, där fanns en sån där ;)
Eh? Ja.. man ska ha tungan rätt i munnen...Fantomen ;)Å jag köpte min drömhjälm ju!
Bananen badade mycket...=)Hårt att träna! :DÅh... Suzukin :)


Gott slut mina vänner! *krama varandra!*
1 kommentar

Störd sömn & det femte barnet

Fick inte sova i natt, för att "den störande grannen" håller på att flytta - och det gör hon på samma sätt som när hon flyttade in för ett och ett halvt år sedan - nattetid. Hon började i samma veva som jag fick och la mig, vid 23. Sen höll hon igång till halv 3- tre. Gäsp! Jag hade god lust att gå upp och strypa henne (nån nytta ska man väl ha för sina timmar på gymmet?) långsamt..... Uthärdade, tack och lov - ingen lust att sitta i fängelse bara för hennes skull ;)

När jag ändå inte hade annat för mig än att lyssna på fröken klampråttas stökande så roade jag mig med att läsa en bok av Doris Lessing (fick nobelpriset 2007). Häftig tant det, sett nån intervju med henne för ett tag sen - och jag skrattade högt när hon yttrade nåt i stil med "dom säger att man ska bli klok och vis när man blir gammal, men jag tycker man blir mest irriterad!" Boken jag valde var Det femte barnet,  jag tycker den var riktigt bra. Hon gör otroliga personporträtt, har ett bra språk - lättsamt men ändå komplext på sitt vis. Jag gillar både hennes sätt att skriva, och boken. Den var oväntat ruggig och spännande! Ska ta och läsa den femte sanningen sen tänkte jag. Trött på deckare och Paasilinna för tillfället...

Halvt om halvt i nacken nu, fick tag i läkaren idag i af för recept på mer muskelavslappnande. Bra att ha om det blir värre i helgen, har inte tid hos sjukgymnasten förrän efter alla helgerna.. Var ner och körde ett ben-pass förut idag, skönt! =)

Nej, undra om man ska ställa sig på bron och röka en seger-cigarr och göra vågen när hon kör bort sista lasset...? ;-)

Ha re kanin!!
3 kommentarer