Inte för att jag...

... är så insatt i den här problematiken men ändå.

Jag har hört och sett att många (hör IRL och ser på FB) ondgör sig över att det kommer hit flyktingar som bara lever på våra skattepengar och får bidrag till höger och vänster utan att behöva lyfta ett finger. Det läknas till fria tider och andra rasse-blaskor.

En flykting som kommer till Sverige och söker asyl, har eget boende får ett bidrag på 71 kronor om dagen - vuxen ensamstående. Jag upprepar... 71 kr OM DAGEN.

Hemska summor va?

Det som är märkligast i kråksången är att de flesta som jag hör och ser klaga och ha starka åsikter är människor som SJÄLVA LEVER PÅ BIDRAG och har så gjort år ut och år in. Man undrar. Hur tänker en del människor?

Att vara FLYKTING är knappast nåt man VÄLJER att vara. Man flyr från sitt hemland, släkt och vänner, av en ORSAK. Orsaker som många av dessa klagande svenskar inte har en förbannad aning om, för de har väl inte ens orkat öppna sina sinnen och försökt FÖRSTÅ hur det är i många andra länder. Hur det ÄR att bli torterad och riskera att bli dödad för att man uttrycker sin ÅSIKT.

Små inskränka människor.

Ja, det var väl vad jag hade att säga om den saken.

2 kommentarer

Men gnäll...

Ingen vidare dag. Det var visst inte cellgiftet som verkat trots allt. Kortisonet håller nog på att gå ur kroppen, sitter inte längre än 3 veckor på mig.. har skitont i händer och fötter, även runt fotlederna - nya ställen. Inte kul..
 
I natt hade Hugo magknip så han höll oss (mest mig) vaken. Han lyckades till sist somna på sidan mot mig, så jag låg som en ostkrok och kunde omöjligt somna så - men vad gör man inte för sin lilla prinskorv? :)
 
Jag har börjat leta fakta kring hudkrämer, barnoljor och sånt - vilken djungel! Vill inte smörja in Hugo eller mig själv så klart, med parabener och palmolja. Det är lättare sagt än gjort att hitta bra alternativ, det ska gudarna veta!

Nä, ont i händerna - kort inlägg!
 
Hoppas att vi får sova bättre i natt - allihopa! Natti <3
 
 
 
 
1 kommentar

Veckan som gått

Sagt det förut, men nöter väl om det igen.... vad dagarna och veckorna går fort!!!
Det är laserbehandlingar för nacken, bvc, reumatologen och saker som ska göras varje dag. Den som trodde att man var "arbetslös" när man har en liten hemma kan glömma det! ;) Att man har en risig kropp på det gör väl sitt till också, men det är inga problem att fylla dagarna i alla fall!
 
Haft en bra vecka, värken har lättat betydligt som jag berättade förut också. Men om det är cellgiftet som verkat eller om det är tack vare allt kortison kan man inte säga än. Ska bli spännande att se om jag är fortsatt OK efter att kortisonet har gått ut! Hoppas! Och hoppas biverkningarna blir lättare också. Jag har bestämt mig för att medicinen ska fungera och att jag ska få ett så normalt liv man kan, trots allt ;)
 
Häromdagen träffade jag R och hennes dotter S, vi tog en promenad och surrade en massa. Det skiljer bara en månad mellan våra bebisar, så det finns HUR mycket som helst att surra om! Det är en härlig tid nu, vårvintern är den bästa av alla när man bor här uppe tycker jag. Bra tid att ha bebis också, så det blir MÅNGA promenader. Vilket inte är så dumt, det gynnar viktminskningen också. Jag har gått ner 5.1 kg nu, på sex veckor. Är nöjd! Ska ner minst 5 kg till, men det är ju halva vägen nu :)
 
Hugo är mer och mer social, jollrar mer och mer för varje dag. En glad liten kille är han! :) Förutom på kvällarna vid 18-21 då kan kan ha ont i magen fortfarande ibland. Men det har blivit mindre och mindre, igår var det en halvtimma. Himla magknip... Men det går åt rätt håll, hoppas att det försvinner helt snart!
 
Nej nu ska jag ta och städa lite innan lillkillen vaknar, han sover efter dagens prom. Ikväll får vi besök, kan vara roligt om de tar sig in här *s* STÖKIGT är bara förnamnet..!
 
Titta vad söt han är, vår lilla prins! 2 månader och en vecka precis på kortet :)
 
 
0 kommentarer